15/36 TISKOVÁ ZPRÁVA

Již po třetí se budou v tramvaji MHD v Liberci zpívat koledy. Bývalí členové pěveckého sboru Severáček doprovázeni hudebními nástroji zpříjemní cestování a připomenou slova českých koled.

Liberec, 16. 12. 2015

Akce s názvem „Zpívejme koledy v tramvaji“ potřetí rozezvučí libereckou městskou hromadnou dopravu, přesněji tramvaj EVO 2 na lince č. 2 a 3 ve třech předem vytipovaných spojích.
Tramvaj zařazená do běžného provozu MHD nabídne cestujícím příjemnější cestování a hlavně možnost připomenout si tradiční české koledy. Zpívat, hrát na harmoniky a kytary budou bývalí členové Severáčku, kterým jejich věk vůbec neubral elánu a chuť se o vánoční atmosféru podělit s ostatními cestujícími.

S nápadem oslovila dopravní podnik paní Eva Jiřičková, která se velmi snaživě podílí na přípravě akce, výběru koled a účasti svých bývalých kolegů ze sboru ve „zpívající“ tramvaji. Zítra se jich ve zpěvu vystřídá zhruba 17.
Cestující dostávají malé zpěvníčky, a tak se nevymlouvají ani nehledají slova. Slova dojetí a poděkování velké většiny cestujících, již každoročně k této akci patří. Společné zpívání od svého počátku nezaznamenalo zatím žádná negativa.
„ Věříme, že tomu tak bude i nadále a velmi děkujeme všem bývalým členů Severáčku, kteří se na zpívaní koled s cestujícími MHD podílí“, poděkoval ředitel DPMLJ Bc. Luboš Wejnar.
Snahou vedení dopravního podniku bude vypravit v adventním čase speciální víkendovou tramvaj, kde se budou zpívat koledy třeba celý den, a která bude očekávanou součástí adventu v Liberci stejně tak, jako je nyní již 13. let vypravovaná Čertovská tramvaj DPMLJ.

Zpívání v tramvaji typu EVO 2 je plánováno v časech:
1. zpívání v 10:04 ze zastávky Fügnerova směr Dolní Hanychov a zpět - cca 1 hod.
2. zpívání v 14:08 ze zastávky Fügnerova směr Dolní Hanychov a zpět – cca 1 hod.
3. zpívání v 17,14 – 18,30 hod. Fügnerova směr Dolní Hanychov a zpět - cca 1 hod.

IMG 4980 IMG 4982 IMG 4988 IMG 4993 IMG 5021 IMG 5007 IMG 5028