18/10 Tisková zpráva - bilance Benátská

Linka 41BENÁTSKÁ! DOJEZDILA

Liberec 30. 7. 2018

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou v neděli nad ránem dojezdil pořadateli objednanou  linku „41BENÁTSKÁ“. Kyvadlová doprava do areálu ve Vesci opět měla své opodstanění a opět trhala rekordy.

Medaile za rekord by měly viset na krku komandujícím autobususových linek, kteří dokázali v době čerpání dovolených a při nedostatku vlastních kmenových zaměstnanců, přemluvit a vyslat do rozpálených kabin vozidel navíc 34 řidičů + 2 dispečery do terénu.

„Děkujeme všem zaměstnancům, brigádníkům a spolupracovníkům, kteří se podíleli na bezpečné a spolehlivé přepravě nejen linky 41 Benátská, ale hlavně také ostatních linek MHD. Jednalo se o jeden z nejexponovanějších kulturních víkendů v Liberci, jak na počty stálých cestujících, tak návštěvníků města“, zdůraznil za vedení společnosti Michal Zděnek, předseda představenstva DPMLJ, a.s.

Autobusy kyvadlové linky najezdily celkem 317 kol mezi zastávkou Rybníček a areálem ve Vesci.

Na lince se vystřídalo 11 autobusů standardní délky a 2 kloubové.

V nejkratším pětiminutovém intervalu se točily autobusy přes 3 hodiny v sobotu odpoledne.

Neevidujeme žádnou negativní reakci od cestujících.