Tisková zpráva 19/17 - hodnocení Benátská

Linka č. 41 BENÁTSKÁ odvozila bezmála 30 tisíc návštěvníků festivalu.

Liberec,  29. července 2019

Mimo prázdninového jízdního řádu linek MHD se v Liberci od čtvrtka 25. 7. do neděle 28. 7. 2019  rozjely také autobusy speciální linky č. 41 z centra města do areálu ve Vesci a zpět. Dopravu zajišťoval Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou.

Nutnost zajištění vyššího počtu řidičů na akci, znamenala pro mnoho zaměstnaců nástup do práce z dovolené, z kanceláře  nebo přijít doplnit stavy a jezdit brigádně.

Bezpečně a bez větších problémů pak tito řidiči a dispečeři libereckého dopravního podniku zvládli dopravu tisíců návštěvníků hudebního festivalu BENÁTSKÁ! S Impulsem 2019.

Po ukončení festivalového maratonu se sčítalo a bilancovalo. Nabízíme zajímavá čísla a informace:

- převezeno bylo cca 30 000 návštěvníků festivalu
- dopravu zajišťovalo 8 autobusů (z toho 5 kloubových)
- autobusy se otočily 300 x v kole mezi centrem města a areálem ve Vesci
- najezdily přes 3 550 kilometrů
- dopravu zajišťovalo 16 řidičů a navíc byli ve službě 2 dispečeři
- dopravně nejnáročnějším dnem byla sobota- dispečeři na parkovišti ve Vesci se denně měnili v INFORMÁTORY
- řidiči silou vůle chladili nejen sebe, ale také „motory autobusů“
- pomáhali desítkám vozíčkářů a imobilním návštěvníkům
- řidiči běžných spojů MHD, hlavně těch nočních, se museli patřičně obrnit tolerancí, neboť festivalová nálada se převezla do města a naplnila některé noční spoje

„Domníváme se, že všichni řidiči a zaměstnanci, kteři zajišťovali městskou dopravu v Liberci v době festivalu Benátská, jak do areálu, tak ve městě, zaslouží veliké poděkování, které bych jim rád za vedení dopravního podniku tlumočil“, zdůraznil Ing, Michal Zděnek, M.A., předseda představenstva DPMLJ .

benatska1 benatska2 benatska3