logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 19/27 - Večerní nástup předními dveřmi do vozidel MHD zůstává.

Liberec, dne 2. prosince 2019

Od 1. prosince 2019 se uvažovalo o změně povinnosti cestujících nastupovat do vozidel městské dopravy v Liberci pouze předními dveřmi.

Od tohoto záměru se v tuto chvíli upouští. O zachování večerního nástupu výhradně předními dveřmi rozhodlo společné jednání dozorčí rady Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou se zástupci Statutárního města Liberce, které proběhlo ve čtvrtek 28. 11. 2019.

„Změna rozhodnutí byla na základě většinového požadavku občanů, kterým se to nelíbilo. Požádali jsme vedení dopravního podniku, zda by to mohli přehodnotit,“ popsal změnu stanoviska Mgr. Petr Žídek, předseda dozorčí rady DPMLJ.

Pro cestující MHD se tedy nic nemění. Vše zůstává dle stávajících Smluvních a přepravních podmínek.

K omezení nástupu na jedny dveře u řidiče bylo historicky přistoupeno od roku 2001. Tehdy byla jako první linka s upraveným nástupem předními dvěřmi tramvajová linka číslo 11 mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Důvodem opatření byl nárůst černých pasažérů. Postupně pak do roku 2005 se nástup do vozidel pouze předními dvěřmi rozšířil také na ostatní linky MHD provozované dopravním podnikem. Omezení v nástupu mělo zabránil v nástupu nejen černým pasažérům, ale hlavně osobám  obtěžujícím svým chováním ostatní cestující nebo vozidlo poškozující a znečišťující.

 

Martina Poršová, tisková mluvčí DPMLJ a.s., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.