logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 19/05

140 kol najezdily autobusy kyvadlové dopravy zajištěné DPMLJ na JIZERSKOU 50. 

Liberec, dne 12. 2. 2019

Z Liberce do Bedřichova v Jizerských horách a zpět byla nejfrekventovanější trasa o právě uplynulém víkendu, kdy zde probíhal 52. ročník Jizerské 50. Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s. již tradičně zajišťoval dopravu tisíců závodníků a diváků na letošní závod.

V pátek a v sobotu se vypravovaly v nestandardním režimu také autobusy na libereckou městskou linku č. 500. Na místo standardních vozů délky 12 metrů byla linka obsluhována kloubovými autobusy. Hustě obsazené spoje dopravovaly účastníky závodu do Obchodního centra NISA, kde bylo zřízeno registrační místo J50 s výdejem startovních čísel.

V ranních hodinách v sobotu a neděli se rozjela tradiční kyvadlová doprava z Liberce - z Jablonecké ulice do Bedřichova v Jizerských horách. Kyvadlové autobusy, objednaná pořadatelem akce, doplnily pravidelnou linku č. 18 MHD v Liberci, která byla také posilována. Vozidla nepřetržitě pendlovala mezi Libercem a místem startu/dojezdu závodu v Bedřichově.

Kolikrát se autobusy na JIZERSKÉ 50 otočily?
V sobotu 9. 2. 2019 se kyvadlové autobusy otáčely 50x a v neděli 10. 2. 2019 najezdily 90 kol.
Celkem se autobusy DPMLJ mezi Libercem a Bedřichovem otočily 140x a najely přes 3 tisíce kilometrů.

Podle informací dispečerů a řidičů nebyla zaznamenána žádná mimořádná událost a otáčení vozidel v Bedřichově na stadionu letos probíhalo bez problémů. Pouze v neděli docházelo v ranních hodinách ke krátkodobé neprůjezdnosti komunikace od Maliníku do Bedřichova z důvodu vysoké hustoty provozu a obtížné průjezdnosti komunikace – sněhové mantinely. Provoz kyvadlové přepravy z Liberce ovšem nebyl nějak zásadně těmito skutečnostmi ovlivněn.

Vedení dopravního podniku děkuje všem svým zaměstnancům, kteří se na zajištění městské dopravy a kyvadlové dopravy minulém kulturně-sportovním víkendu v Liberci a Bedřichově podíleli.

Martina Poršová, tisková mluvčí DPMLJ a.s., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

J50 2019 J50 J50 bedrichov