logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 20/08

Dopravní podnik zavádí další nezbytná opatření v MHD v souvislosti   s COVID–19. Snaží se chránit cestující a své zaměstnance.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a. s. (dále DPMLJ) reaguje na vývoj události v ČR a v souvislosti s šířením koronaviru COVID-19 zavádí další opatření.

„Postupujeme jako zodpovědný dopravce a zaměstnavatel. Rozšiřujeme a dodržujeme již nastavená hygienická opatření, která by měla chránit naše zákazníky a zaměstnance,“ zdůraznil Ing. Michal Zděnek, M. A. předseda představenstva DPMLJ.

S platností od pátku 13. března od 04:00 hodin až do odvolání DPMLJ rozšiřuje a zavádí tato opatření:

  • dveře vozidel MHD se budou otevírat automaticky, zastávky na znamení zůstávají v platnosti
  • zrušení nástupu předními dveřmi mezi 20:00 až 4:00 hodin (omezení kontaktu řidičů s cestujícími):

Tramvajový provoz - otevírat se budou všechny dveře ve vozidle včetně dveří u řidiče (řidič je chráněn kabinou)

Autobusový provoz – nebudou se otevírat přední dveře u řidiče (ve vozidle bude instalována zábrana bránící vstupu cestujících ke kabině řidiče)

  • zrušení doplňkového prodeje jízdenek u řidičů MHD (omezení vzájemného kontaktu řidičů a cestujících)
  • omezení provozu MHD - školní linky číslo 51 až 59 zrušeny do odvolání

„Snažíme se přispět ke zvýšení komfortu a pocitu bezpečí cestujících. Pokračujeme nadále v dezinfekci ozonem interiérů všech typů vozidel vozového parku. Metoda dezinfekce O3, která modernějším a šetrnějším způsobem odstraňuje viry, bakterie, houby, původce zápachu, se používá denně v několika vozidlech. Používaný způsob je několikanásobně účinnější než dezinfekce běžnými chemickými prostředky při každodenních úklidech. Současně s tím probíhá ve zvýšené aktivitě také pravidelná hygienická očista autobusů a tramvají,“ popsal nastavená opatření předseda dozorčí rady DPMLJ Mgr. Petr Židek.

Uvedená opatření budou v platnosti do doby, než dojde na základě rozhodnutí vlády k opětovnému obnovení výuky ve školách, k návratu kulturních, sportovních a dalších společných aktivit občanů v běžném rozsahu nebo k jiným rozhodnutím plynoucím z aktuální situace v České republice, v Evropě.

Martina Poršová, tisková mluvčí DPMLJ a.s., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.