Tisková zpráva 20/09

Dopravní podnik vyzývá své cestující k vzájemné ohleduplnosti a rozšiřuje další preventivní opatření v MHD v souvislosti s koronavirem Covid-19.

Liberec 16. března 2020

Ve spojitosti s zákazem volného pohybu osob a dalšími mimořádnými opatřeními vyhlášenými Vládou ČR se vedení Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s. (DPMLJ) obrací na své cestující s žádostí o maximální ohleduplnost a hygienu při cestování městskou dopravou.

„Vzhledem k mimořádnému stavu, který v ČR aktuálně panuje, prosíme cestující o vzájemnou ohleduplnost k sobě i zaměstnancům dopravního podniku. Případná absence řidiček, řidičů, ale také ostatních profesí zajišťujících běžný provoz, by skutečně znamenala citelný problém v zajištění fungování městské dopravy“, zdůraznil Mgr. Petr Židek, předseda dozorčí rady dopravního podniku.

„Prevence je teď naprostou prioritou pro nás pro všechny. Musíme společně udělat maximum, abychom zabránili případnému šíření koronaviru mezi cestujícími,“ doplňuje nutnost prevence Ing. Michal Zděnek, M.A., předseda představenstva DPMLJ.

Vedení dopravního podniku žádá cestující, aby během přepravy a při nutné komunikaci se zaměstnanci (například zákaznického centra nebo přepravní kontroly), používali ochrany dýchacích cest proti šíření nákazy vzdušnou cestou (rouška, šála, šátek…).

„Je třeba, aby rouška nebo ochrana byla přichycena těsně k obličeji a možnost šíření nákazy se tak minimalizovala,“ apeluje Mgr. Petr Židek.

DPMLJ zavádí další opatření:

- Od 16. 3. 2020 se ruší zastávky MHD na znamení.

- V termínu od 16. 3. 2020 do 24. 3. 2020 (včetně) bude omezena provozní doba kontaktního místa přepravní kontroly na terminálu MHD, Fügnerova ul. od 10.00 do 14.00 hodin. Žádáme cestující o možnost využití úhrady pohledávek formou bankovního převodu, případně platby složenkou.

- Do odvolání se zakazuje všem návštěvám vstup do budovy ředitelství DPMLJ, Mrštíkova 3, Liberec III. K  jednání používejte výhradně telefonické spojení nebo emailové adresy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Děkujeme za pochopení.