Tisková zpráva 20/11

Terminál městské dopravy v Liberci byl přes noc vydezinfikován

Liberec 7. dubna 2020

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) pokračuje kvůli koronavirové pandemii v hygienických opatřeních, která by měla pomoci omezit přenos viru Covid-19.

V noci na dnešek byla odbornou firmou provedena plošná dezinfekce většiny vnějších ploch na terminálu MHD ve Fügnerově ulici v Liberci. Dokončovací práce byly prováděny ráno. Dezinfikovalo se aerosolem.
Rozprašující nástavec s dezinfekční směsí postupně hygienicky ošetřil nejen plochy budovy, autobusová stání, ale také staniční sloupky, vitríny, dveře, kliky a přilehlé tramvajové zastávky včetně květináčů.

Jedná se o další z pokračujících kroků, kterými se vedení dopravního podniku snaží chránit své zákazníky a zaměstnance.

Dopravní podnik přistoupil hned v počátku šíření nemoci Covid-19 v České republice k dezinfekci ozonem ve všech interiérech svých autobusů a tramvají. Použitou technologii popsal Pavel Soukup za společnosti LIDEZIN CZ, která ošetření vozů prováděla v areálu dopravního podniku.

V druhé polovině měsíce dubna uvažuje dopravní podnik o opakované dezinfekci interiérů vozového parku. Tentokrát by se stejně jako na terminálu MHD požíval aerosol. Jde o ekologickou dezinfekci, kde již čas odvětrání salonu není až pět hodin, ale maximálně 1,5 hodiny. Znamenalo by to rychlejší možnost vrátit hygienicky ošetřené autobusy a tramvaje do běžného provozu městské dopravy v Liberci. Vozový park DPMLJ sčítá 160 vozidel.