logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 21/15 - Movember

 TISKOVÁ ZPRÁVA DPMLJ, a.s.

Liberec 27. 10. 2021

Dopravní podnik v Liberci vyšle za svými cestujícícmi 100 „kníratých“ vozů MHD na podporu Movemberu

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s. společně s ostatními dopravními podniky, členy Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR), se již počtvrté spojil s nadačním fondem Muži proti rakovině a přihlásil se k akci MOVEMBER v České republice.

Spolupráce mezi organizátory akce Movember a SDP ČR začala v roce 2018, kdy vyjely kníraté vozy do ulic poprvé. V letošním roce se zapojilo jedenáct dopravních podniků, každý z nich má pro propagaci individuální možnosti a kanály.

V Liberci 1. 11. 2021 vůbec poprvé vyjede na linky MHD 100 vozů s „KNÍRY“ a poselstvím, že liberečtí dopraváci se hlásí k MOVEMBERU. Jedná se zatím o největší množství „oknírovaných“ autobusů a tramvají v Liberci.

DPMLJ bude o akci informovat své cestující například letáky, prostřednictvím obrazovek ve vozidlech, na terminálu MHD nebo na sociální síti.

 „Nalepené kníry na našich vozech mají velký úspěch jak u cestujících, tak u našich řidičů a řidiček. Také letos jsme připravili soutěž o tři nejhezčí zaměstnanecké kníry, výherci dostanou voucher na večeři. V minulosti se nám do soutěže přihlásily dokonce i zaměstnankyně, které se vyfotily s papírovými kníry nalepenými na špejlích. Od majitele restaurace dostaly speciální cenu za vtipný nápad. Jsme zvědaví, čím nás zaměstnanci překvapí letos,“ uvedla za Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou tisková mluvčí Martina Poršová. O nejhezčím kníru pak rozhodnou profesionálové dopřávající luxusní služby pro gentlemany a zástupci dopravního podniku.

Do osvětové kampaně se zapojuje řada zemí, Česká republika prostřednictvím Nadačního fondu Muži proti rakovině, který se od svého vzniku v roce 2012 snaží zlepšit povědomí o nutnosti preventivních prohlídek mužských pohlavních orgánů. Rakovina prostaty je přitom jedním z nejvíce asymptomatických druhů rakovin. Více informací naleznete také zde: http://www.muziprotirakovine.cz/. 

Martina Poršová, tisková mluvčí DPMLJ a.s.