logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 21/22 - vánoční tramvaj

Dopravní podnik rozsvítil advent v Liberci svojí první vánoční tramvají

Liberec 1. 12. 2021
 

Vůbec poprvé vyjela na pravidelné tramvajové linky MHD v Liberci osvětlená tramvaj Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ).

Období adventu je krásné. Poslední roky je pro všechny cestující MHD i Liberečany přece jen trochu jiné, proto jsme chtěli rozzářit město i na kolejích. Byli bychom rádi, kdyby se svítící vánoční tramvaj stala symbolem adventu ve městě“, říká Mgr. Petr Židek, předseda dozorčí rady DPMLJ.

Dopravní podnik by rád potěšil vánoční tramvají nejenom cestující, ale i kolemjdoucí a hlavně děti. Letos, s ohledem na covidová opatření, byla stejně jako vloni zrušena tradiční Čertovská tramvaj, která se po městě s čertovskou posádkou proháněla pravidelně bezmála již dvacet let.

První svítící vůz vozového parku DPMLJ ozdobili sami zaměstnanci vozovny. Během 14 dní postupně nainstalovali 130 metrů světelných řetězů. Cena výzdoby se pohybuje v řádu desítek tisíc korun.

Tramvaj č. 13 dostala název „Sněhurka“ a měla by symbolicky rozvážet adventní pohodu na tramvajových linkách MHD napříč městem pod Ještědem a na části modernizované meziměstské trati do Jablonce nad Nisou, pozn. nyní zajíždí pouze do Vratislavic nad Nisou. Vůz ozdobený světýlky bude v provozu do svátku Tří králů v lednu 2022.

<tm>