logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 22/01 - Suchej únor

Dopravní podnik i letos podpoří kampaň Suchej únor

Liberec 1. 2. 2022

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) se již po několikáté zapojuje do podpory zdravotně osvětové akce Suchej únor. V šíření hlavní myšlenky kampaně, pomáhající prověřit stav veřejnosti k alkoholu ve snaze změnit zaběhnuté návyky, nejsme samy. Akci podporujeme společně s dalšími sedmi dopravními podniky, které jsou členy Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR).

 Akce „Sucháč“ se letos koná již podesáté. V dopravním podniku nepijáckou kampaň prezentujeme na letácích a obrazovkách LCD ve vozech, ve vitrínách na terminálu MHD a průběžně informovat budeme po celý měsíc také na sociálních sítích společnosti. Jde o zdraví a bezpečnost.

„Výzva si podporu zaslouží. Zde kontroly na alkohol probíhají samozřejmě po celý rok, a to průběžně a namátkově. Jsou velmi důležité,“ říká dopravní ředitel Martin Hettner DPMLJ. Kontroly provádí dispečeři a pravidelně se například kontrolují řidiči, kteří zaspí.

 „Spojení projektu Suchej únor a dopravních podniků je přirozené, protože jako dopravci klademe důraz na bezpečí cestujících a s tím se pojí i nulová tolerance k alkoholu u našich řidičů,“ uvedl Tomáš Pelikán, předseda SDP ČR. Prostor pro propagaci kampaně poskytly dopravní podniky v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci a Jablonci nad Nisou, Pardubicích, Plzni a ve Zlíně.

Důvodem vzniku projektu Suchej únor je nadměrná spotřeba alkoholu v ČR. „Rizikově u nás pije více než 1 000 000 lidí. Pravidla pro zapojení do akce jsou jednoduchá. Celý únor ani kapku alkoholu,“ vysvětluje za organizátory Petr Freimann, ředitel neziskové organizace Suchej únor.

Registrovat k výzvě lze na stránkách www.suchejunor.cz.

   

 <tm>