logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 22/07 - festival Benátská!

Dopravní podnik v Liberci rozjede po dvou letech linku MHD č. 41 s označením „BENÁTSKÁ“.  Autobusy zdarma odvezou cestující do místa konání  jedné z největších prázdninových akcí Libereckého kraje, kterou je hudební festival Benátská! s Impulsem 2022.

BENÁTSKÁ! S Impulsem 2022 odstartuje za několik hodin v Liberci, v běžeckém areálu Vesec. Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ), stejně jako pořadatelé akce, dolaďuje poslední přípravy na zajištění spolehlivé a bezpečné dopravy tisíců návštěvníků letitého hudebního festivalu, který se do krajského města vrací po dvou letech covidových opatření.

Speciální linka městské dopravy s označením „41 BENÁTSKÁ!“ pojede do místa konání akce od čtvrtka 28. července do neděle 31. července. Linka č. 41 je provozována podle zvláštního jízdního řádu (zpřístupněn na sociálních sítích dopravního podniku a pořadatele akce).

Autobusové spoje vyjedou vždy o hodinu dříve před začátkem programu, pendlovat pak budou do ukončení festivalového programu daného dne.

Terminál MHD v centru města Liberce ve Fügnerově ulici, NEBUDE festivalovou linkou č. 41 obsluhován. Linka bude vyjíždět z jiného stanoviště tak, aby byl zajištěn co nejrychlejší přesun návštěvníků festivalu. Dopravní podnik zveřejnil informační mapku s trasou pro návštěvníky. Radí jim, jak pěšky z terminálu MHD Fügnerova, do zastávky Rybníček, která se stane „festivalovou zastávkou“.

Spoje jsou vedeny ze zastávky MHD Rybníček, v ulici Tatranská, na jedinou zastávku na trase u libereckého vlakového nádraží (v místě je označník), odkud festivalové autobusy pokračují přímo do areálu Vesec. V opačném směru pojede linka po stejné trase.

“V místě konání festivalu máme již tradičně zřízeno další dispečerské pracoviště, které se bude starat o plynulost provozu. Do služeb postavíme dalších 14 řidičů, navýšili jsme vypravenost provozu o devět autobusů a posilová vozidla“, informoval Martin Hettner, dopravní ředitel DPMLJ.

Děkujeme zaměstnancům, řidičům a brigádníkům za ochotu pomoci se zajištěním dopravy na všech linkách MHD v tomto návštěvnicky exponovaném víkendu v Liberci. Festival Benátká je významnou  a vítanou prázdninovou akcí v Libereckém kraji“, řekl Ing, Michal Zděnek, M.A., předseda představenstva DPMLJ.

 Martina Poršová, tisková mluvčí DPMLJ a.s.,