logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 23/01 - nové autobusy

V NOVÉM ROCE VYJELY NOVÉ AUTOBUSY NA LINKY MHD V LIBERCI

Liberec, 25.1.2023

Celkem osm nových vozů doplnilo technický park Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou a.s. (DPMLJ), postupně nahradí dosluhující autobusy.

Na základě nadlimitní otevřené soutěže na začátku roku 2020 uzavřel DPMLJ rámcovou dohodu o dodávce dvaceti autobusů SOR NS 12 v celkové hodnotě 103 000 000,- Kč bez DPH s firmou SOR Libchavy. Cena za vozidlo 5 150 000,- Kč bez DPH.

Rámcová smlouva na nákup nových dieselových nízkopodlažních dvounápravových, třídveřových autobusů byla podepsána v únoru 2020. Ve stejném roce do běžného provozu v Liberci vyjely čtyři vozy, v roce 2021 jich bylo osm. V závěru roku 2022 byl pak obsah smlouvy naplněn dodáním posledních osmi autobusů.

Naším společným cílem bylo, aby vozidla co nejdříve vyjela do ostrého provozu na linky městské dopravy a zkvalitnila nabízenou službu cestujícím, ale i práci řidičům“, doplnil Ing. Michal Zděnek, předseda představenstva DPMLJ, a.s.

Nové autobusy řady SOR NS 12 jsou vybaveny dieselovým pohonem. Každé z dodaných vozidel má ve své výbavě klimatizaci, USB zásuvky, kamerový systém nad dveřmi, kamery pro sledování přední a zadní části vozidla. Součástí výbavy je také zařízením monitorující počty cestujících.

V dopravním podniku se snažíme pravidelně obnovovat část vozového parku. Jsem rád, že i přes složitou finanční situaci, se to podařilo. Pro vedení města i dopravní podnik je důležité, aby byl zachován co nejvyšší komfort pro cestující veřejnost,“ řekl Petr Židek, náměstek primátora města Liberce a předseda dozorčí rady dopravního podniku.

 „Je jasné, že pokud chceme udržet laťku veřejné služby naší hromadné dopravy vysoko, musíme průběžně vozy  obměňovat. Z nové flotily mám radost a těším na statisíce kilometrů, které tyto vozy pro občany odjezdí,“ komentuje náměstek primátora pro technickou správu Jiří Šolc.

Všechny nové autobusy řady SOR NS12 vyjíždí denně na různé linky MHD.

<tm>