13/17 - TISKOVÁ ZPRÁVA

Liberec 17. května 2013

Přečíslování linek MHD v Jablonci nad Nisou navazuje na zavedený integrovaný dopravní systém IDOL

V Jablonci nad Nisou budou od začátku měsíce června 2013  přečíslovány všechny linky městské hromadné dopravy.

K přečíslování bude docházet postupně tak, aby k datu 1. září 2013 byly všechny provozované linky přečíslovány na 100 řadu ( linka č. 1 = 101 atd. ) a navázalo se tak na již zavedený integrovaný systém dopravy IDOL. Vylepené jízdní řády se stávajícím označením linky (číslo 1, 2, 3….) zůstávají stále v platnosti až do 31.8.2013.

Současně s vyhlášením a vylepením nových jízdních řádů platných od 1. září 2013 bude sjednocen také jejich formát na jednotnou velikost A5.

Zároveň se změnou formátu DPMLJ zavádí pro své zákazníky umístění trendových QR kódů na všechny nové zastávkové jízdní řády v síti MHD v Jablonci nad Nisou a na jízdní řády umístěné na webových stránkách DPMLJ www.dpmlj.cz. QR kódy se v současné době již od 1. dubna 2013 používají na jízdních řádech v sousedním Liberci, kde rozšíření služeb QR kódem umožňuje cestujícím získat informace o jízdním řádu MHD pomocí tzv. chytrých telefonů.

-tm-