logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 19/01

V DPMLJ se dnes poprvé od voleb sešla dozorčí rada v novém složení.

Liberec 11. 1. 2019

Jedním z bodů jednání nových členů dozorčí rady byly aktuální informace o zajištění dopravní obslužnosti Jablonecka po 25. 1. 2019.

Dopravní podnik již 12. 12. 2018 učinil nabídku zástupcům Jablonecka na společném jednání mezi Statutárním městem Liberec, Statutárním městem Jablonec nad Nisou, Libereckým krajem a Dopravním sdružením obcí Jablonecka.
Jednalo se o nabídku dlouhodobé spolupráce mezi oběma městy v oblasti autobusové dopravy. Nabídka obsahovala 2 varianty, a to prodloužení spolupráce mezi DPMLJ a Dopravním sdružením obcí Jablonecka na 5 a na 10 let. Ani jedna z těchto variant ovšem nebyla přijata za strany zástupců Jablonce nad Nisou.
Na tomto jednání primátor Jablonce nad Nisou zároveň zúčastněné informoval, že osobně vede také konzultace se zástupci dopravní společnosti BUS LINE a.s. a má od této společnosti nabídku.
DPMLJ, a. s. v minulém roce vypsal otevřené výběrové řízení na dopravní obslužnost Jablonecka. Výběrové řízení bylo napadeno ze strany společnosti TD BUS a nyní ho aktuálně posuzuje ÚOHS. V tuto chvíli se čeká na rozhodnutí ÚOHS.
Vedení dopravního podniku dále jedná o možnostech další spolupráce se zástupci Jablonce nad Nisou nebo o ukončení vzájemné smlouvy.

Martina Poršová, tisková mluvčí DPMLJ a.s., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.