logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 19/07

Na terminálu MHD došlo ke střetu autobusu MHD s chodkyní 

Liberec, dne 19. 2. 2019

V pondělí 18. února došlo okolo třinácté hodiny ke střetu chodkyně s projíždějícím autobusem městské dopravy v Liberci. Vážná dopravní nehoda si vyžádala zásah složek integrovaného záchranného systému při vyprošťování zraněné ženy. Přesné příčiny této smutné události šetří policie České republiky, které dopravní podnik poskytne maximální součinnost a veškeré nutné podklady.
Řidič vozidla na místě absolvoval negativní zkoušku na alkohol. Jedná se o bezproblémového řidiče, který je zaměstnancem DPMLJ necelé tři roky. Také jeho osobně se mimořádná událost citelně dotkla, stejně jako ostatních kolegů z řad řidičů.
V době nehody v centru vypravování vozidel městské dopravy došlo ke kolapsu na mnoha autobusových a tramvajových linkách. Jednotlivé spoje se vrátily do časů jízdních řádů zhruba do 30 minut.
Terminál městské dopravy ve Fügnerově ulici je zřejmě nejfrekventovanější pěší zónou v Liberci. Denně zde projedou stovky autobusových spojů, desítky tramvajových spojů, v místě je stanoviště vozidel taxislužby a zásobování. Mezi touto dopravou se zároveň po celý den pohybují tisíce cestujících a chodců. Jedná se sice o pěší zónu, ovšem nebezpečné a ohrožující situace vznikají vzhledem k vysoké koncentraci osob a vozidel viditelné nesčetněkrát denně.

Martina Poršová, tisková mluvčí DPMLJ a.s., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.