logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 19/16 - Benátská s Impulsem 2019

Linka MHD č. 41 BENÁTSKÁ má svůj JÍZDNÍ ŘÁD,  přesto ale v exponované časy pojede POSÍLENA!

Doprava je ZDARMA.

Liberec,  24. července 2019

BENÁTSKÁ! S Impulsem 2019 začně v Liberci, v areálu Vesec, již za pár hodin. Stejně jako pořadatelé akce také Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou dolaďuje poslední přípravy na zajištění spolehlivé a bezpečné dopravy návštěvníků festivalu. 

Pro přepravu bude zítřka 25. července do neděle 28. července, „oživena“ speciální linka s označením „41 BENÁTSKÁ!“. Linka č. 41 je provozována podle zvláštního jízdního řádu. Její provoz začíná hodinu před začátkem programu, jezdí po celý den a končí hodinu po ukončení programu daného dne. Spoje jsou vedeny ze zastávky Rybníček v ulici Tatranská k vlakovému nádraží (v místě je označník zastávky) a dále pak pokračuje přímo do areálu Vesec. V opačném směru pojede linka po stejné trase. 

Terminál MHD ve Fügnerově ulici nebude linkou obsluhován. Dopravní podnik zveřejnil informační mapku s trasou, jak se nejrychleji pěšky dostanou návštěvníci z terminálu MHD Fügnerova do zastávky Rybníček.

Pokud někdo v minulých letech považoval festivalový čtvrtek za „trochu slabší den“, letos tomu zřejmě zdaleka tak nebude. Hlavní host večera pan Karel Gott je tak natolik velkým lákadlem, že se dá předpokládat hodně „ostrý“ festivalových autobusů do areálu. 

“Jsme připraveni. Do služeb jsme museli postavit navíc 14 řidičů autobusů, navýšit vypravenost provozu o devět vozidel a další posilová vozidla. O plynulosti a řízení provozu se budou mimo standardní služby starat také dva další dispečeři“, konstatoval Martin Pabiška, místopředseda představenstva dopravního podniku.

„Děkuji již nyní všem zaměstancům a řidičům brigádníkům za ochotu pomoci se zajištěním dopravy na tuto prázdninovou událost v Liberci, kterou bezesporu festival Benátská, je“, zdůraznil Ing, Michal Zděnek, M.A., předseda představenstva DPMLJ .

<tm>