Tisková zpráva 20/21 - Pozvánka na Zubačku

Historická tramvaj DPMLJ odstartuje společně s Boveraclubem první letošní historické jízdy z Liberce až na Zubačku do Kořenova.

Liberec 25. červen 2020

V sobotu 27. černa zahajuje svoji sezónu kořenovská Zubačka. Jízdy za unikátní ozubnicovou lokomotivou T426.001 se těší velké pozornosti milovníků historické dopravy a dětí. Již po několikáté se do cestování za programem do Kořenova zapojuje liberecký dopravní podnik a Boveraclub.

Společně vypravují na trať mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou historické tramvaje Bovera č. 78 z roku 1929 a 6MT č. 117 z roku 1953, které každoročně sotva poberou nadšené cestující z Liberce a okolí. Po vystoupení z historických tramvají na cestující čeká historický autobus, který je sváží mezi Jabloncem nad Nisou, Tanvaldem a Kořenovem.

Zvláštní vlaky mezi Tanvaldem a Kořenovem bude tvořit historický motorový M240.056 „Singrovka“, vozy Balm a unikátní ozubnicová lokomotiva T426.001 „Rakušanka“. Mezi Kořenovem a Harrachovem bude cestující vozit historická motorová lokomotiva T435.0111 „Hektor“ s vozy Balm.

DPMLJ, a.s. a Boverclub přejí všem milovníkům dopravní historie příjemné cestování a pěkný den.