logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 20/30

Posílené spoje MHD do průmyslových zón Sever a Jih v Liberci a omezení pracovní doby zákaznického centra, jsou aktuální novinky v provozu městské dopravy v Liberci

Liberec 3. 11. 2020 

Vedení dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a. s. stále monitoruje provoz městské dopravy a spoje na některých linkách MHD. Zatímco na některých linkách cestujících citelně ubylo, jiné spoje vykazují jejich stoupající počet, konkrétně se jedná o spoje do lokalit průmyslových zón.

Vzhledem k této skutečnosti a s přihlédnutím k podnětům od cestujících, je s platností od neděle 1. 11. 2020 dočasně posílena doprava na lince č. 27 (Průmyslová zóna Sever) a lince č. 31 (Průmyslová zóna jih), a to jak v pracovní dny, tak o víkendech. V exponovaných časech nástupu nebo ukončení pracovních směn ve firmách jsou na konkrétní spoje nasazovány 2 vozy místo jednoho. Cílem tohoto kroku je zamezení přeplňování vnitřních prostor autobusů cestujícími, a tím zlepšení hygienických podmínek pro předcházení šíření COVID-19 v prostředcích MHD Liberec.

Dopravní podnik nadále monitoruje také ostatní linky městské dopravy.

Dalším změnou v režimu nabízených služeb je zrušení nedělního provozu zákaznického centra na terminálu MHD v Liberci, Fügnerově ulici od neděle 8. 11. 2020. Na základě platného vládního nařízení, které ukládá uzavření maloobchodních prodejen v neděli a v souvislosti s omezením pohybu osob, velmi výrazně poklesl zájem turistů a pravidelných cestujících o možnost nákupu jízdních dokladů a využití nabízených informačních služeb. Zrušení nedělního provozu je pouze dočasné. Cestující mají možnost navštívit zákaznické centrum zbývajících šest dní v týdnu, kdy prodejní doba zůstala beze změny (PO – PÁ 6:00 – 19:30, SO 8:30 – 15:00).

Děkujeme za pochopení.

 

<tm>