logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 22/04 - Pomáháme Ukrajině

TISKOVÁ ZPRÁVA

DOPRAVNÍ PODNIK POMÁHÁ UKRAJINĚ

Liberec 2. 3. 2022

Společně dáváme najevo svůj odpor k ruské invazi na Ukrajinu a podporu statečným občanům Ukrajiny.

 

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s. (DPMLJ) již minulý týden v sobotu nabídnul ústy předsedy představenstva Ing. Michala Zděnka, M. A., pro potřeby obětí ozbrojeného konfliktu na Ukrajině, ubytování v areálu DPMLJ. Od pondělního dopoledne je zde ubytováno 10 lidí. Jedná se o skupinu ukrajinských běženců, kterou tvoří 3 dospělí a 7 dětí. V nejbližších hodinách bude poskytnuto zázemí ještě jedné rodině. Další navýšení počtu ubytovaných již neumožňuje kapacita ubytovny.

Zaměstnanci dopravního podniku vybírají mezi sebou na všech pracovištích finanční pomoc určenou nejenom rodinám, které v těchto dnech našli náhradní domov v areálu firemní ubytovny, ale také pro další neziskové organizace starající se o prchající ženy a děti z Ukrajiny.

Podporu lidem na Ukrajině vyjadřují zaměstnanci také symbolicky. Do běžného provozu v Liberci vyjely autobusy a tramvaje MHD s modrožlutou vlaječkou umístěnou v čele vozu. Polepy dodala dopravnímu podniku spolupracující grafická společnost jako společný symbol podporující statečný boj občanů za své domovy, za Ukrajinu.

Nad tramvajovou vozovnou dopravního podniku v centru Liberce od dnešního dne vlaje vlajka Ukrajiny, kterou doplní drobné modrožluté stužky na uniformách zaměstnanců.

Statutární město Liberec po vzoru Libereckého kraje umožní dopravu MHD zdarma všem držitelům UK pasu bez rozdílu, zdali jsou stávající dlouholetí pracovníci v libereckých firmách nebo národní hosté vyhnaní válkou ze svých domovů.

tm