logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 22/08 - hodnocení Benátská!

Celkem  299 kol najezdily autobusy DPMLJ s fanoušky festivalu BENÁTSKÁ! S IMPULSEM 2022.

Liberec,  2. 8. 2022

Dopravu účastníků akce BENÁTSKÁ! S IMPULSEM 2022 zajišťoval již tradičně Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ).

Mimo denně vypravovaných spojů MHD se pro hudební akci rozjela speciální linka č. 41 s označením 41BENÁTSKÁ. Čtyři dny, od čtvrtka 28.7. do neděle 31.7. 2022, byla linka provozována podle požadavků pořadatele a společně schváleného jízdního řádu.

Pořadatelé hudebního festivalu měli důvod se radovat. Po dvouleté pauze navštívilo akci v Liberci ve veseckém areálu 35 tisíc návštěvníků.

Bezplatná přeprava do areálu je každoročně vítaným benefitem pro místní a hlavně pro mimo liberecké návštěvníky.

Autobusové spoje z centra Liberce a zpět, s jedním zastavením v zastávce Nádraží, najezdily 3 581 km. Flotilu vozidel doplnily z 1/3 kloubové autobusy Solaris. Pohyb vozidel na trase byl bezpečný, bez jediné pojistné události. Pouze jeden návštěvník nezvládl „vlnění“ vozu a svůj aktuální stav, a tak byl z přepravy vyloučen.

Dopravní podnik poslal do služeb v průběh festivalu Benátská navíc 14 řidičů, navýšil vypravenost provozu o devět autobusů a posilová vozidla a posílil služby dispečerů o mobilní dispečerské pracoviště.

Děkujeme svým zaměstnancům za bezpečnou a spolehlivou dopravu v krajském městě o minulém víkendu a ostatním účastníkům silničního provozu, že respektovali pravidla silničního provozu a značení v dané lokalitě.

<tm>