logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 22/12 - Na otočku

 Dopravní podnik v rámci Dnů evropského dědictví pozve veřejnost NA OTOČKU

do zázemí autobusových garáží a do jedné z hal tramvajové vozovny

V rámci Dnů evropského dědictví (EHD) se v měsíci září snaží Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) zapojit a otevřít prostor, který není jindy k nahlédnutí. Nejširší veřejnosti se tak v Libereckém kraji tradičně otevřou brány nejzajímavějších památek, budov a objektů. 

Prostory v dopravním podniku budou otevřeny v sobotu 10. září 2022 od 10 – 17 hodin.

Z provozních důvodů se nejedná o tradiční Den otevřených dveří, ale o pozvání NA OTOČKU, na které vás odvezou tradiční současné nebo minulé vozy MHD. Zveme fandy dopravy a veřejnost na vybraná 2 stanoviště DPMLJ v Liberci, a to do autobusových garáží ve Vilové ulici a do jedné z hal tramvajové vozovny v Tatranské ulici. Akce probíhá ve spolupráci s Boveraclubem.

NA OTOČKU DO AUTOBUSOVÝCH GARÁŽÍ MHD

NA OTOČKU TRAMVAJOVÉ VOZOVNY MHD

okruhy na otočku / autobusem / tramvají / podle speciálního jízdního řádu

 speciální spoje vyjíždí z areálu nebo v blízkosti Technického muzea Liberec

 přivezeme vás - prohlédnete si - dozvíte se – odvezeme vás zpět do TML

Do garáží pojede autobusový spoj linky č. 111 – kloubový vůz SOLARIS. V areálu bude připravena komentovaná prohlídka technického zázemí autobusových garáží a vozidel. Do vozovny se rozjedou historické tramvaje. V areálu nabízíme ukázku postupu modernizace přistavených tramvajových vozů dopravního podniku.

Jak se kam dostanete?

Autobus, linka č. 111, trasa TML – Fügnerova – garáže, standardní autobus, jízdné zdarma.

Tramvaj, linka č. 1, trasa Lidové Sady – Fügnerova – vozovna, historická tramvaj 78 nebo 117, v případě zájmu obě, jízdné dobrovolné.

Tramvaj, linka č. 4, trasa Vratislavice  – Fügnerova – vozovna, historická tramvaj 17, jízdné dobrovolné. Připravena bude také záložní historická tramvaj 8106.       

Na viděnou