15/08 TISKOVÁ ZPRÁVA

Sportovní areál Vesec bude obsluhovat nová linka MHD

Liberec, dne 28. dubna 2015

S účinností od 8. května do 30. září 2015 zavádí dopravní podnik sezonní autobusovou linku č. 39 do sportovního areálu Vesec. Nová linka je navržena jako víkendová linka převážně pro rodiny s dětmi a zájemce o sportovní vyžití.

Spoje sezonní víkendové linky (zatím pouze letní sezona) budou odjíždět podle svého platného jízdního řádu z terminálu MHD ve Fügnerově ulici, ze stanoviště označeného č. 5 (odjezdové stání linky č. 21).

Odjezdy autobusů z terminálu městské dopravy jsou navrženy každou hodinu od cca 9:00 hod. do cca 16:30 hodin. Jedná se o hlavní přestupní časy, ve kterých dochází k rozjezdu většiny  provozovaných linek městské dopravy. Zvolený čas tak cestujícím umožnuje během dvou minut přestoupit v klidu z jakékoliv linky MHD. Odjezdy linky č. 39 ze Sportovního areálu Vesec jsou navrženy opět tak, aby autobus přijížděl do terminálu Fügnerova na hlavní přestupní čas. Tím je pro vracející se sportovní veřejnost zajištěn přestup na ostatní linky MHD i při cestě zpět. Liberečanům je nabídnuta možnost cestování MHD do sportovního areálu Vesec ze všech oblastí města s přímým přestupem na terminálu Fügnerova bez nutnosti čekání při přestupu mezi spoji.

Obsluha linky bude ve zkušebním provozu zajištěna malokapacitními vozidly. Provoz bude monitorován a dopravní podnik je připraven podle potřeby vyměnit typ autobusu, tak aby jeho kapacita odpovídala počtu cestujících.

Sportovní areál Vesec patří k lokalitě města Liberce, která je v létě využívána cyklisty a in-line bruslaři a v hojném počtu také rodinami s malými dětmi. K dopravě do areálu lze použít i současně provozované spoje linek č. 13, 24 a 26 směr Doubí Sídliště, do zastávky U střediska. Odkud čeká návštěvníky přibližně 10 minut chůze. Nová linka s označením 39 bude zajíždět až na parkoviště přímo v areálu.

Bc. Martina Poršová, tisková mluvčí DPMLJ a.s., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. +420 739 683 130