logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 23/06 - Jizerská padesátka - shrnutí

V rekordních 193 otáčkách převezly autobusy dopravního podniku účastníky 56. ČEZ JIZERSKÉ 50

Liberec, dne 13. 2. 2023

 

Kyvadlovou dopravu a městskou dopravu z Liberce do Bedřichova na 56. ročník Jizerské padesátky, zajišťoval o uplynulém víkendu také Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ).

V souvislosti s největší zimní sportovní událostí Libereckého kraje byla již tradičně značně omezena doprava osobními auty do Bedřichova. Závodníky a členy doprovodného zajištění do místa závodu tak vyvážela a svážela kyvadlová doprava.

Na tradiční lince MHD č. 18 do Bedřichova byl každý spoj posílen o další vůz. Stejným stylem byla již od pátku posílena také linka č. 500 do místa registrace a výdejního místa startovních čísel v OC NISA.

Operativní řízení provozu ve městě i do hor zajišťovala mimo dispečinku MHD v centru města navíc dvě dispečerská pracoviště.

Dopravní podnik nasadil o víkendu do služeb všechny své personální rezervy. Do kyvadlové dopravy bylo nasazeno v sobotu 13 řidičů/autobusů a v neděli počet stoupnul dokonce na 18 řidičů/autobusů.

Kyvadlové autobusy DPMLJ se v Bedřichově letos za víkend otočily 193x, což je zatím rekordní počet.

Řidiči a dispečeři MHD během víkendu odpovídali na mnoho dotazů, ale také dohledávali a převáželi různé zapomenuté vybavení návštěvníků hor.

Počasí akci tentokrát nepřálo (mlha, déšť), přesto nebyla zaznamenána žádná pojistná událost ani konflikt.

Vedení společnosti děkuje svým zaměstnancům za osobní přístup a bezproblémové zajištění dopravy na MHD linkách a kyvadlové dopravy o tomto sportovním víkendu.