Tisková zpráva 21/08 - filmaři v Liberci

Němečtí filmaři již zítra zasáhnou do tramvajového provozu v Liberci. Natáčení ovlivní cestování na linkách MHD číslo 2 a 3.

Liberec 26. 5. 2021

Masarykovu ulici v Liberci si vybral štáb německé produkce k natáčení scén do filmu Bonn. Uzavření lokality pro filmování tak omezí provoz linek č. 2 a 3 na městské tramvajové trati v době od 27. května od 15 hodin do 28. května do 4:00 hodin. Dopravní opatření bude rozděleno na 2 části:
Ve čtvrtek 27. května 2021 od 15:00 - 21:00 hodin zůstane tramvajový provoz zachován s tím, že dojde pouze k posunu zastávky Muzeum-Galerie Lázně dál ve směru do centra města, přibližně o 25 metrů za křižovatku s ulicí Vítězná.

Ten samý den, 27. května, bude následovat nepřetržitá výluka linky č. 3 od 21:00 hodiny do pátku 28. května 2021 do 04:00 hodin. v úseku Viadukt – Lidové sady. Tramvaje nahradí autobusy s označením X3.

X3 ve směru Lidové sady ze zastávky Muzeum-Galerie Lázně bude trasa náhradní dopravy X3 vedena ulicemi Vítězná, Husova, Fibichova a Riegrova do zastávky Lidové sady-ZOO.

X3 ve směru do centra města budou autobusy náhradní dopravy vedeny ze zastávky Riegrova ulicemi Fibichova, Husova a Klostermannova do zastávky Průmyslová škola a dále po své trase. V ulici Fibichova u křižovatky s ulicí Riegrova bude zřízena náhradní zastávka Botanická zahrada.

Zastávka Muzeum-Galerie Lázně nebude ve směru do centra obsluhována. Linka na objízdné trase nezastavuje. Pojede podle platného jízdního řádu.

Podle informací tiskového oddělení Statutárního města Liberce, filmování zajišťuje německá produkce ve spolupráci s Wilma Film s.r.o. a v Liberci bude probíhat do soboty. Děj příběhu se odehrává v 60. letech minulého století a zachycuje organizaci stíhající nacistické zločince. Filmaři se budou pohybovat nejen v centru města, ale také na vlakovém nádraží. Během natáčení, v úseku od budovy muzea směrem k jezírku u botanické zahrady, bude zastavována doprava po nezbytně nutnou dobu záběru, což je 3 - 5 minut. Natáčet se bude průjezd několika historických vozů. V sobotu se filmaři přesunou na vlakové nádraží na jednodenní natáčení. Premiéra filmu se chystá v roce 2022.