logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 22/16 - Noční linky

NOČNÍ AUTOBUSY OD NOVÉHO ROKU ZKRÁTÍ SVÉ DOJEZDOVÉ ČASY

Liberec, 12.12.2022

Město Liberec rozhodlo od nového roku o posílení nočních autobusů MHD. Ke třem stávajícím linkám se přidá ještě od 2. 1. 2023 jedna navíc. Zároveň budou upraveny trasy okruhů tak, že se výrazně zkrátí doba jízdy do většiny lokalit – mnohem dříve se cestující dostanou do Pavlovic, Ruprechtic a Františkova.

Úprava provozu nočních linek byla reakcí na opakované podněty cestujících zaevidované v dopravním podniku a na Statutárním městě Liberec.

Zkrácení časů potěší všechny cestující MHD (nejen), využívající noční spoje. Například čas noční linky z Fügnerovy do Františkova byl 36 minut, od ledna již pouhých 6 minut, do Pavlovic místo 38 minut už jen 17 minut. Pouze do Vratislavic nad Nisou se jízdní doba prodlouží z 8 minut na přijatelných 16 minut. Tato změna je dána otočením směru jízdy noční linky, kdy ze získaných dat vyplývá, že do Doubí a Vesce cestuje více cestujících než do Vratislavic.

Od 2. ledna 2023 tak nově vyjedou linky č. 91, 92, 93 a 94, které nahradí stávající linky č. 93, 94 a 99. Četnost provozu nočních linek zůstane zachována, každá noční linka bude nadále jezdit 1x za den s časem odjezdu v 0:20 hodin z terminálu MHD Fügnerova. Zachována zůstane také návaznost s ostatními linkami příměstské autobusové dopravy a vlakovými spoji.

Linky budou odjíždět z terminálu MHD Fügnerova ulice ze stanoviště:

č. 6 (linky 91 a 92)

č. 7 (linky č. 93 a 94)

Noční linky provozuje DPLMJ a jejich rozvozové trasy obsluhují především liberecká sídliště s největším potenciálem cestujících. Týdně využije nočních linek MHD v Liberci okolo 300 cestujících.

 

 

<tm>