logo dpmlj

Překlad

OBSLUHA NOVÝCH ZAŘÍZENÍ CVP48

Vážení cestující,

dne 21.2.2024 jsme zahájili postupné zprovoznění nových prodejních zařízeních CVP48 (zelené strojky) od společnosti Mikroelektronika ve vozidlech DPMLJ.
Od soboty 23.3.2024 jsou novými zařízeními vybavena všechna vozidla DPMLJ.

>>> NÁVOD PRO ZAKOUPENÍ JÍZDNÉHO <<<

Do konce měsíce února 2024 běžel TESTOVACÍ PROVOZ ve kterém bylo zapojeno 17 vozidel (11 autobusů a 6 tramvajových vozů).
Na základě vyhodnocení testovacího provozu, došlo k postupnému nasazení nových zařízení do ostatních vozidel. Kompletní nasazení se tak podařilo dříve než byl předpokládaný termín (do konce března 2024).

Na těchto prodejních zařízeních je možné zakoupit jízdenku pomocí bankovní karty, elektronické peněženky OPUSCARD (červená karta) nebo elektronické peněženky OPUSCARD+ (bílá karta).

Po výběru jízdenky a následnému zaplacení, zařízení vytiskne papírovou jízdenku s QR kódem, díky kterému lze jízdenku použít na cestování po dané zóně (např. Liberec) nebo relaci (např. Liberec - Frýdlant) dle zvolené jízdenky, všemi vozidly v IDOL (tedy MHD, příměstský autobus či vlak).

DPMLJ je součástí integrované dopravy Libereckého kraje IDOL, kde byla papírová jízdenka s QR kódem zvolena jako nástroj k zajištění přestupů v rámci celého kraje.

Vozidla s funkčním zařízením
jsou označena nálepkou viz. obrázek.

Nálepky jsou umístěny na čele vozidla a u dveří do vozidla.

 

Informační leták

 

DPMLJ, a. s.