logo dpmlj

Překlad

18/23 Tisková zpráva

Liberecký dopravní podnik posiluje nábor i benefity

Liberec 3. prosince 2018

Na konci ledna přestanou v Liberci a Jablonci nad Nisou zajišťovat městskou dopravu autobusy společnosti BusLine. Dopravní podnik proto významně posiluje náborovou kampaň i nabídku zaměstnaneckých benefitů.

Dopady nefunkčního trhu práce se nejvíce projeví ve chvíli, kdy je třeba v krátké době vyřešit vyšší počet chybějících zaměstnanců. Do takové situace se dostal i Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Zatímco dopravu v Jablonci bude zajišťovat pro dopravní podnik externí dopravce a výběrové řízení probíhá, v Liberci musí výpadek nahradit ze svého.

 „Věříme, že se nám to v krátké době podaří, připravili jsme novou náborovou kampaň a současně jsme navýšili i rozšířili nabídku zaměstnaneckých benefitů. Měsíční příspěvek na životní pojištění se zvyšuje z 500 Kč na 750 Kč, navyšujeme měsíční stabilizační příspěvek z 300 Kč na 500 Kč při délce trvání pracovního poměru 1-3 roky, z 500 Kč na 700 Kč pro délku 3-5 let a ze 700 Kč na 1 000 Kč pro délku nad 5 let, náborový příspěvek zvyšujeme z 30 000 Kč na 45 000 Kč, odměnu za doporučení zaměstnance z 5 000 Kč na 10 000 Kč, odměňujeme zaměstnance při pracovním jubileu a měsíční bonus za odpracovaný fond pracovní doby zvyšujeme z 500 na 750 Kč. Vedle zmíněných benefitů samozřejmě poskytujeme stravenky, zvýhodněné jízdné pro celou rodinu, příspěvek na rekreaci dětí, hradíme pojištění odpovědnosti i řidičské a profesní průkazy, zdarma máme pro zaměstnance vstupenky na fotbal, hokej či do divadla. Nejsme bohužel tak bohatým regionem jako Praha nebo Plzeň a nemůžeme nabídnout byt ani ubytovnu,“ říká Ing. Marcela Minaříková, která má personalistiku dopravního podniku na starosti.

Podle jejích informací kurzy pro budoucí řidiče autobusů a tramvají probíhají nepřetržitě, běžný nábor ale pokrývá pouze fluktuaci, ne zvýšené nároky. Proto masivní kampaň, která proběhne v tisku, plakátovacích městských plochách, v dopravních prostředcích i na sociálních sítích. „Kampaň přichází v době, když již některé velké společnosti omezují například stavy agenturních zaměstnanců, začíná být vidět jistá obezřetnost. Městský podnik v tuto chvíli představuje pro kvalitní zaměstnance jistotu do budoucna, dopravní služby budeme poskytovat bez závislosti na ekonomickém cyklu. Navíc pro řadu potenciálních uchazečů je alternativou právě zaměstnání, které má volnější organizaci času a směn než poměrně striktní režim výrobních podniků,“ věří Minaříková.

Dopravní ředitel Ing. Oskar Zappe ji doplňuje: „Část chybějící kvóty zaplníme řidiči společnosti BusLine, ta jednání se již vedou. Druhou část doplní náborová kampaň. A pokud si to situace vyžádá, pokryjeme krátkodobě, do skutečného naplnění stavu, potřebu i z řad administrativních pracovníků a vedení podniku. Nemám problém sednout za volant a jít jezdit, pokud to pomůže městu. Rozhodně nechceme omezovat dopravu, zajistit ji v plném rozsahu je pro nás záležitostí profesní hrdosti.“

Martina Poršová, tisková mluvčí DPMLJ a.s., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.