logo dpmlj

Překlad

Tisková zpráva 23/11 - 41BENÁTSKÁ

Slušnost cestujících letos potěšila řidiče speciální linky číslo 41BENÁTSKÁ. Autobusy s návštěvníky hudebního festivalu najezdily 310 kol mezi centrem Liberce a areálem ve Vesci.

Liberec,  1. 8. 2023

Dopravu na akci BENÁTSKÁ! S IMPULSEM 2023 zajišťoval do multifunkčního areálu ve Vesci již tradičně Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ).

Mimo denně vypravovaných 1507 spojů v pracovní dny a 898 spojů MHD o víkendu, rozjel dopravní podnik na hudební festival také speciální linku č. 41 s označením 41BENÁTSKÁ. Autobusy jezdily čtyři dny podle požadavků pořadatele a podle společně schváleného jízdního řádu.

29. ročník hudebního festivalu navštívilo okolo 35 tisíc návštěvníků, z nichž většina využila právě bezplatnou speciální festivalovou linku, která je každoročně vítaným benefitem pro místní a hlavně pro mimoliberecké účastníky akce.

Autobusové spoje z centra Liberce a zpět, s jedním zastavením v zastávce Nádraží, najezdily 3 700 km. Flotilu vozidel tvořily z kapacitních důvodů také z 1/3 kloubové autobusy vozového parku DPMLJ.

Zajištění plynulé dopravy v průběhu festivalu znamenalo pro dopravní podnik několik organizačních změn, např. poslat do služeb v době dovolených navíc 19 řidičů, navýšit vypravenost provozu o 12 autobusů, posílit služby dispečerů a zřídit mobilní dispečerské pracoviště v areálu ve Vesci.

Odměnou pak dopravci bylo, že letos neevidoval žádné mimořádné ani pojistné události. Slušnost cestujících byla nevídaná, řidiči ji hromadně komentovali slovy: „Letos se v autobusech také zdravilo a děkovalo, což vždy potěší“.

Vedení dopravního podniku děkuje všem zaměstnancům za zajištění spolehlivé a bezpečné dopravy tisíců návštěvníků hudebního festivalu BENÁTSKÁ! S IMPULSEM 2023.

DPMLJ, a. s.